On the Importance of Human Capital as Part of Intellectual Capital in Supporting Enterprise Innovations - Matulčíková, Marta, 1964-
Článok definuje postavenie ľudského kapitálu ako súčasti intelektuálneho kapitálu. Ľudský kapitál je vnímaný ako hnacia sila rozvoja podniku. Má významný podiel na inovačnej aktivite v podniku. V článku rozvíjame potreby a možnosti rozvoja inovačnej aktivity a zároveň predstavujeme bariéry rozvoja inovácií v podniku. Cieľom článku je preskúmať vzdelávacie aktivity, ktoré zvyšujú kreativitu zamestnancov a ich schopnosť podieľať sa na tvorbe inovácií.