eDoklady ano, ale bankovní identita stále vede
Od januára 2024 môžu občania Českej republiky využívať mobilnú aplikáciu eDoklady, ktorá umožňuje preukazovať totožnosť prostredníctvom digitálnej verzie občianskeho preukazu. Hoci ide o zásadný krok smerom k digitalizácii štátnej správy, zostáva otázkou, ako túto novinku prijímajú finančné inštitúcie. Sú banky a poisťovne na tento prechod pripravené? Umožňujú klientom využiť eDoklady pri overovaní totožnosti?