Tuzemské banky zaznamenaly rekordní rok. Dominovala Česká spořitelna - Sobková, Martina
Ako uviedla ČNB vo svojej výročnej správe, rok 2024 priniesol zmenu v makroekonomickom i finančnom prostredí. Inflácia v českej ekonomike sa priblížila k cieľu, slabnúce inflačné tlaky a horšiace sa výhľady globálneho i domáceho ekonomického rastu viedli k postupnému uvoľneniu menových podmienok. Napriek všetkým týmto podmienkam tuzemské banky dosiahli najlepší zisk vo svojej histórii.