Student Perception of Using Artificial Intelligence in Education - Hudec, Miroslav, 1969-
Rýchle prenikanie umelej inteligencie (AI) do univerzitného vzdelávania predstavuje príležitosti aj výzvy. Jedným z problémov je, ako študijné materiály a všeobecná podpora korelujú s vnímaním AI študentmi. Učitelia by mali tiež vedieť, v ktorých aspektoch AI (alebo aplikačných oblastiach) sú študenti znepokojení a cítia strach alebo nebezpečenstvo. V tejto súvislosti sa uskutočnil prieskum v troch krajinách (Island, Slovensko, Srbsko), ktorý pokrýva tri rôzne európske regióny a rôzne, ale prepojené študijné programy. Ukázalo, že študenti obchodu s väčšou pravdepodobnosťou podporujú povinné kurzy AI ako študenti obchodnej informatiky. Študenti pociťujú nebezpečenstvo uplatňovania AI v medicíne. Skúmanie štatisticky významných rozdielov v odpovediach, návrh odporúčaní a identifikácia tém pre budúce prieskumy.