Acquisition of English as a Foreign Language and Resources for Teaching in a Time of Generative Artificial Intelligence (AI) - Shumeiko, Natalia, 1972-
Táto práca načrtáva dva súbory informácií týkajúcich sa používania zdrojov umelej inteligencie (AI) pri výučbe a osvojovaní si angličtiny ako cudzieho jazyka (EFL). Prvý súbor predstavuje vedecký pohľad na vhodnosť používania ChatGPT, Diffit, Wordwall a Twee vo výučbe EFL s príkladmi praktického využitia. Druhý súbor zdôrazňuje schopnosti nástrojov AI, ktoré podporujú študentov v procese osvojovania si EFL. Nástroje ako ChatGPT s hlasovou integráciou, Mizou, GetPronounce, Quizlet a Duolingo fungujú ako efektívne facilitátory jazyka s využitím AI. Zistenia potvrdzujú a podporujú potenciál AI pri zlepšovaní výučby a učenia sa cudzích jazykov.