New Forms of Marketing and Trends in Marketing Communication in the 21st Century - Ucak, Özgür, 1976-
Pri aplikácii marketingového systému riadenia podniku je marketingová stratégia identická s korporátnou stratégiou a jej význam je preto prioritný. Ak je marketingová stratégia umiestnená na druhej úrovni riadenia, znamená to, že niektoré alebo všetky obchodné jednotky pôsobia vo vysoko konkurenčnom prostredí. Ak chceme uvažovať o dlhodobej prosperite spoločnosti na trhu, musíme si uvedomiť, že úspech je spojený s marketingovou stratégiou, ktorú si musí každá spoločnosť vypracovať sama.