Fiscal Risks in an Ageing World and the Implications for Monetary Policy - Pradhan, Manoj
Starnúce spoločnosti budú pravdepodobne čeliť rýchlo sa meniacim štrukturálnym makroekonomickým trendom, pričom fiškálne saldá sa budú pravdepodobne časom zhoršovať. Prognostici a finančné trhy všeobecne uznávajú, že pomer dlhu k HDP má tendenciu časom rásť, existujú však náznaky, že veľkosť a pretrvávanie budúcich deficitov a dlhov môže byť podhodnotené. Tvrdenie, že začína nová éra, keď budeme musieť čeliť zložitým vzťahom medzi demografiou a fiškálnou a menovou politikou.