Entrepreneurial Finance and the Survival of Equity‑Funded Firms in Crisis Periods: the Case of COVID‑19 - Káčer, Marek, 1976-
Štúdia skúma odolnosť 13 786 britských podnikateľských firiem, ktoré získali kapitálové financovanie pred COVID-19, pričom 653 sa stalo insolventnými a 6 254 získalo garantované úvery počas pandémie. Využitím pohľadu založeného na zdrojoch (RBV) a signálnych teóriách autori predpokladajú, že firmy podporované kapitálom majú dostatočné zdroje na to, aby zvládli krízy, ktoré sa líšia v závislosti od typu investora a zapojenia. Porovnanie rizika bankrotu týchto firiem počas COVID-19 s obdobím pred COVID-19, pričom sa berie do úvahy typ investora, história obchodov a finančné a nefinančné faktory. Výsledky ukazujú podobnú mieru insolventnosti počas COVID-19 v porovnaní s obdobím pred COVID-19, ale firmy podporované aktívnymi investormi majú menšiu pravdepodobnosť, že sa počas kríz stanú insolventnými. Skúmanie charakteristík príjemcov úverov, kombinácie financovania a riziko platobnej neschopnosti a zistenie, že spoločnosti využívajúce COVID úvery boli vo všeobecnosti náchylnejšie na platobnú neschopnosť, s výnimkou tých, ktoré boli podporované aktívnymi typmi investorov. Zistenia ponúkajú pohľad na úlohu kapitálového financovania rôznych typov investorov pri prežití podnikov počas kríz s politickými dôsledkami.