Modern Trends of High Education: Prospections and Challenges - Rayevnyeva, Olena
Analýza problémov, ktorým čelí vysokoškolské vzdelávanie v 21. storočí. Hodnotenie a analýza trendov v atraktivite vysokoškolských systémov na Slovensku a na Ukrajine. Analýza trendov vo vývoji civilizácie v 21. storočí, ktoré tvoria súbor výziev pre vysokoškolské vzdelávanie. Identifikácia charakteristík týchto výziev a analýza možnosti univerzít na ich prekonanie. Na posúdenie atraktivity vysokoškolského systému v krajine bol definovaný systém metrík. Bol vytvorený portrét atraktivity vysokoškolského vzdelávania na Slovensku a na Ukrajine. Na riešenie výskumných problémov a potvrdenie hypotéz sa používajú metódy analýzy a syntézy, porovnávacia analýza, štrukturálno-dynamická analýza a ekonometrické modelovanie.