Ceny elektriny aj plynu sú stále pod vplyvom geopolitiky - Pišta, Ján
Trh s plynom je stále pod vplyvom geopolitiky a ani nadchádzajúca letná vtlačná sezóna a hlavne budúca zima nemajú dostatočne garantované dodávky. Riziko nedostatku plynu na trhu je stále aktuálne a tak ceny nemajú dostatočný priestor k poklesu. Avšak na druhej strane, diverzifikácia dodávok, LNG, slabšia nórska údržba a obavy z poklesu dopytu kvôli možnej recesii spôsobenej americkými clami budú tlmiť prudší rast cien.