An Evaluation of Innovativeness and Activities of Local Development in Agricultural and Food Production Companies in Slovakia - Hudecová, Martina
Stratégia „Z farmy na stôl“ je komplexná iniciatíva zavedená Európskou úniou, ktorá je súčasťou Európskej zelenej dohody. Jej cieľom je zabezpečiť transformáciu potravinového systému EÚ tak, aby bol udržateľnejší, odolnejší a v súlade s cieľmi v oblasti životného prostredia a zdravia. Inovácie zohrávajú kľúčovú úlohu v úspechu a účinnosti tejto stratégie. Integráciou inovatívnych prístupov a technológií možno dosiahnuť všeobecné ciele udržateľnosti a ochrany životného prostredia. Stratégia je úzko prepojená s konceptom miestneho rozvoja, pričom zdôrazňuje dôležitosť udržateľných poľnohospodárskych postupov. Hodnotenie inovácií a aktivít podporujúcich miestny rozvoj v poľnohospodárskych a potravinárskych podnikoch na Slovensku.