Poučenie zamestnanca zamestnávateľom v oblasti bezpečnosti práce - Hrtánek, Ladislav
Predpokladom pre bezpečný výkon závislej práce je poskytovanie informácií zamestnancovi, ktoré sa týkajú bezpečnosti práce. Pritom môže ísť napríklad o informácie týkajúce sa používania ochranných pracovných prostriedkov, návodov na prácu s pracovnými prostriedkami, alebo bezpečné pracovné postupy. Pre zabezpečenie bezpečnosti práce je podstatné, aby zamestnávateľ permanentne vyhodnocoval možné riziká bezpečnosti práce.