Zmeny v školskom zákone - výchova a vzdelávanie - Ivanáková, Daniela
Novela zákona, ktorým sa mení zákon o výchove a vzdelávaní, ktorá bola schválená 5. júna 2025 a v Zbierke zákonov vyšla pod číslom zákona č. 176/ 2025 Z. z., prináša systematický prístup k riešeniu neospravedlnených absencií a zavádza flexibilné pravidlá pre riaditeľov škôl. Zároveň motivuje mladých ľudí k vstupu do ozbrojených síl cez štipendijný program. Súčasťou zmien je aj zámer sprísniť zdravotnú dokumentáciu neprítomných detí a ich dohľad zo strany škôl a zriaďovateľov.