Odpadové hospodárstvo v obci - výzvy a nové povinnosti - Ivanáková, Daniela
Odpadové hospodárstvo patrí medzi základné oblasti, ktoré významne ovplyvňujú kvalitu života v obciach. Efektívne nakladanie s komunálnym odpadom priamo súvisí nielen s ochranou životného prostredia, ale aj s finančnou stabilitou samospráv a komfortom obyvateľov. Právne predpisy postupne prinášajú zmeny do systému triedenia, evidencie a zodpovednosti za odpad. Obce tak stoja pred úlohou prispôsobiť svoje interné procesy a nastaviť systém hospodárenia s odpadom v súlade s aktuálnymi požiadavkami.