Exit Routes, Investor Type, and the Covid-19 Crisis: Insights From UK Equity-Funded Companies - Káčer, Marek, 1976-
Na vzorke spoločností financovaných akciami v Spojenom kráľovstve autori skúmajú rozdiely v stratégii ukončenia investícií spoločností financovaných rôznymi typmi investorov a pôsobiacich v rôznych technologicky náročných sektoroch počas obdobia krízy. Výsledky potvrdzujú hypotézu, že zapojenie investorov prostredníctvom dohľadu a poskytovania odborných znalostí zvyšuje pravdepodobnosť priaznivých výsledkov. Toto je obzvlášť zrejmé v sektoroch vysokých technológií. Pozoruje sa zvýšená aktivita pri odchode z investícií počas krízy a výrazné rozdiely, závislé od typu investora, týkajúce sa zvolených ciest ukončenia investícií.