Defaults on Government Guaranteed Loans by Potential High Growth Firms: Evidence From the COVID-19 Period - Káčer, Marek, 1976-
Financovanie z kapitálu sa používa na financovanie inovatívnych a rastovo orientovaných podnikov kvôli svojej odolnosti počas hospodárskych poklesov a ochote investorov podstupovať vyššie riziká v porovnaní s inými formami financovania. Počas pandémie získalo 6500 firiem financovaných z kapitálu vládou garantované úvery od tradičných bánk a nových veriteľov. Analýza determinantov nesplácania úverov odhalila, že noví veritelia zaznamenali výrazne vyššiu mieru nesplácania ako hlavný bankový sektor. Okrem toho firmy financované prostredníctvom crowdfundingu s kapitálom majú vyššiu mieru nesplácania úverov ako firmy podporované inými poskytovateľmi kapitálu. Skúmanie faktorov, ktoré ovplyvňujú nesplácanie úverov a rozdiely podľa typu veriteľa a investora.