Establishing Pattern Sequences Using Stochastic Trees and Bayesian Belief Networks With an Application to Security Patterns - Matovič, Viktor, 1991-
V tejto práci ukazujeme, ako sme vytvorili 14 sekvencií bezpečnostných vzorov pomocou najsilnejších symetrií vzťahov. Vypočítali sme najsilnejšie symetrie vzťahov medzi vzormi identifikovanými v Bayesovskej sieti presvedčení ako podmienene závislé vzory. Najsilnejšie symetrie vzťahov sme vypočítali pomocou podmienených pravdepodobností použitia bezpečnostných vzorov so stochastickým stromom postaveným na zámerne vybraných sekvenciách bezpečnostných vzorov. Sekvencie bezpečnostných vzorov vytvorené týmto spôsobom sa môžu použiť po zmysluplných sekvenciách organizačných vzorov na implementáciu bezpečnosti v pracujúcej organizácii. Aplikovateľnosť sietí presvedčení a stochastických stromov nie je obmedzená len na bezpečnostné alebo organizačné vzory. Zvažujeme ich aplikáciu na softvér na tvorbu vzorov pre cloud.