La enseñanza del español con fines específicos en la Universidad de Economía de Bratislava - Spišiaková, Mária, 1973-
Výučba španielčiny pre špecifické účely na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Sumarizácia histórie výučby španielčiny na univerzite od jej počiatkov až po súčasnosť. Systém výučby španielčiny ako prvého, druhého alebo tretieho jazyka na všetkých fakultách. Výučba španielčiny pre špecifické účely a určenie potrieb študentov španielskeho jazyka. Na základe prieskumu medzi študentmi vysokých škôl sa autorka snaží určiť ich potreby v oblasti výučby španielčiny pre špecifické účely, identifikovať dôležitosť znalosti španielskeho jazyka pre samotných študentov, určiť relevantnosť študovaných predmetov, dôvody a motiváciu pre štúdium španielčiny a spokojnosť študentov s výučbou a študovanými predmetmi. Výsledky štúdie pomôžu zlepšiť študijné témy EFE v bakalárskych a magisterských študijných programoch na Ekonomickej univerzite v Bratislave.