Pokladničná agenda v územnej samospráve - Sýkora, Jozef
Pokladničná agenda je jednou z najfrekventovanejších oblastí kontrol v územnej samospráve. Tento článok sumarizuje legislatívne požiadavky podľa zákona o účtovníctve, zákona o finančnej kontrole, archivačných predpisov aj zákona o slobodnom prístupe k informáciám. Zameriava sa na praktické vedenie pokladničnej knihy, vyhotovovanie dokladov, limity hotovosti, evidenciu faktúr a riešenie škodových udalostí. Súčasťou príspevku je aj vzor škodového protokolu.