Socially Responsible Behavior of Companies from the Young Generation Perspective – an Empiric Study from Four European Union Member States - Blahušiaková, Miriama, 1980-
Cieľom článku je analyzovať, ako mladá generácia zo štyroch rôznych členských štátov EÚ vníma spoločensky zodpovedné správanie spoločností a aký význam prikladá rôznym atribútom spoločenskej zodpovednosti firiem. Na splnenie cieľa článku bola vykonaná štandardná metodika prehľadu legislatívy a literatúry. Následne bol vykonaný dotazníkový prieskum, v ktorom sa skúmali postoje mladej generácie k spoločensky zodpovednému správaniu spoločností. Na analýzu bol použitý softvér SAS Enterprise Guide a programovací jazyk SAS.