Music Videos for Fostering Awareness of Democratic Culture in Foreign Language Learning - Sánchez Vizcaíno, María Carmen, 1982-
Hudba a obrazy zdieľajú silu vyniesť naše emócie na povrch a preniesť nás na snové miesta, bez ohľadu na to, kde a kedy. Zároveň médiá artikulujú posolstvá a kolonizujú naše nevedomie, takže vzniká potreba zamyslieť sa nad tým, čo počúvame a vidíme. Navyše, komunikácia v dnešnej dobe v podstate prebieha prostredníctvom viacerých kanálov, a preto je multimodalita rastúcou oblasťou štúdia, vrátane kontextu druhých jazykov. Tento príspevok sa snaží preskúmať potenciál hudobného videa na podporu povedomia o demokratických kompetenciách v triede cudzích jazykov. Na tento účel bol pomocou softvéru na kvalitatívnu analýzu ATLAS.ti analyzovaný korpus pozostávajúci zo štyridsiatich siedmich najčastejšie prehrávaných hudobných videí v španielčine šírených prostredníctvom veľkých digitálnych platforiem.