Diferencované vyučovanie - Petlák, Erich
Tento článok je výberom z pripravovanej knihy Didaktika – teória a prax vo vzdelávaní. Zaoberá sa konceptom diferencovaného vyučovania, jeho definíciou, teoretickým odôvodnením a praktickou realizáciou v pedagogickej praxi. Analyzuje rôzne prístupy a metódy diferenciácie v školskom prostredí s cieľom prispôsobiť proces výučby individuálnym potrebám žiakov a tým zvyšovať efektivitu vzdelávania.