Zákazy použití důkazů ve světle obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Werderitsch, Lena
Príspevok analyzuje, do akej miery môže GDPR ovplyvniť prípustnosť takto získaných dôkazov v civilnom konaní. Autorka sa sústreďuje na rakúsku právnu úpravu, ktorá dlhodobo vychádza zo zásady oddelenia medzi protiprávnym získaním dôkazu a jeho procesnou využiteľnosťou. Významnú pozornosť autorka venuje judikatúre Súdneho dvora EÚ, ktorá potvrdzuje aplikovateľnosť GDPR aj na súdne dokazovanie. Rozoberá sa, či ochrana osobných údajov môže viesť k absolútnemu zákazu využitia protiprávne získaných dôkazov.