Zákon o starobnom dôchodkovom sporení - Kubíková, Janka
Starobné dôchodkové sporenie alebo druhý pilier dôchodkového systému je na Slovensku sporenie, ktoré spolu s dôchodkovým poistením má zabezpečiť príjem sporiteľovi v starobe alebo pozostalým po smrti sporiteľa. Povinná účasť na starobnom dôchodkovom sporení zamestnanca, samostatne zárobkovo činnej osoby, dobrovoľne dôchodkovo poistenej osoby alebo inej fyzickej osoby vzniká odo dňa vzniku ich povinného dôchodkového poistenia a zaniká dňom zániku ich povinného dôchodkového poistenia. Prerušenie starobného dôchodkového sporenia je možné len vtedy, ak sa jeho účastníkom preruší povinné dôchodkové poistenie.