Culture and Tourism: Hidden Potential for Slovak Economy - Baculáková, Kristína, 1988-
Význam kultúry a cestovného ruchu v ekonomike Slovenska v kontexte sociálnych a ekonomických zmien v posledných rokoch. V posledných dvoch desaťročiach podiel kultúry a kreatívneho priemyslu na hrubom domácom produkte (HDP) rastie tak v celej Únii, ako aj na Slovensku. Napriek tomu, že Slovensko má obrovský kultúrny kapitál, ktorý možno transformovať do kultúrnych výstupov, táto oblasť je často mimo záujmu tvorcov politík. Kultúra je však katalyzátorom hospodárskeho rastu, nástrojom regionálneho rozvoja, zdrojom zamestnanosti a prispievateľom k sociálnemu začleneniu. Spolu s cestovným ruchom predstavujú významný potenciál pre regionálny rozvoj na Slovensku.