Zdaňovacie obdobie a podávanie daňových priznaní k DPH - Mintál, Ján
Vychádzajúc z ustanovenia § 77 ods. 1 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. je základným zdaňovacím obdobím platiteľa dane kalendárny mesiac. To znamená, že platiteľ dane podáva daňové priznania za jednotlivé kalendárne mesiace a v daňovom priznaní uvádza údaje rozhodujúce pre výslednú daň platenú do štátneho rozpočtu SR za predmetný kalendárny mesiac.