The Fertility Assumptions for the Population Projection of the Czech Republic of the Czech Statistical Oﬃce from 2023 - Zeman, Kryštof
Táto práca predstavuje metodiku použitú na odhad parametrov plodnosti pre populačnú projekciu Českej republiky na roky 2023 – 2050. Medzi diskutované metodologické prvky patria predpoklady, vstupné a výstupné údaje a podrobnosti o výpočtoch a odhadoch. Analýza sa zameriava na dimenziu poradia narodenia, kohortovú perspektívu a varianty odhadu s vysokým a nízkym hodnotením. Práca ďalej porovnáva odhadované súhrnné ukazovatele plodnosti s predchádzajúcimi projekciami Českého štatistického úradu, ako aj s nedávnymi projekciami iných agentúr.