Daň z finančných transakcií v otázkach a odpovediach - Jurčíková, Božena
Do nášho právneho systému sa s účinnosťou od 1. 1. 2025 zaviedol nový druh dane, ktorou je daň z finančných transakcií. Legislatívne je daň z finančných transakcií upravená v zákone č. 279/2024 Z. z. o dani z finančných transakcií a o zmene a doplnení niektorých zákonov vrátane jeho doterajších dvoch noviel. Legislatívny rámec k dani z finančných transakcií - aktuálny stav. Vybrané ustanovenia zákona o dani z finančných transakcií.