CSR as a Modern Marketing Communication Tool at the Threshold of the Third Millennium - Osúchová, Kristína
Predložená štúdia sa zameriava na vplyv marketingovej komunikácie aktivít CSR v praxi potravinárskych spoločností na Slovensku na spotrebiteľské správanie generácií X, Y a Z. V marketingových aktivitách potravinárskych spoločností je badateľný posun smerom k zohľadňovaniu sociálnych aspektov, ktoré čoraz viac ovplyvňujú správanie spotrebiteľov. Tento trend nielen pomáha riešiť mnohé problémy, ale aj zvyšuje povedomie o aktivitách CSR. Teoretická a praktická hodnota článku spočíva v empirickom potvrdení reportovania aktivít CSR zo strany potravinárskych spoločností v oblasti aktivít sociálneho marketingu a ich vplyvu na nákupné rozhodnutia spotrebiteľov, rast zisku, povedomie o značke a budovanie firemnej reputácie prostredníctvom dotazníkového prieskumu, ktorého sa zúčastnilo 946 respondentov generácie X, Y a Z. Na vyhodnotenie stanovených hypotéz boli použité štatistické metódy a techniky.