Zaisťovanie digitálnej stopy z pohľadu kriminalistiky a jej význam pre dokazovanie - Zachar Kuchtová, Jana
V príspevku sú analyzované typy digitálnych stôp, ich kriminalistická hodnota ako dôkazov a nástroje používané pri ich spracovaní. Zameriava sa tiež na špecifiká práce so zapnutými zariadeniami, problematiku šifrovania, riziko diaľkovej manipulácie a význam správneho zabezpečenia miesta nálezu. Súčasťou je aj praktická používateľská príručka, ktorá ponúka stručný prehľad odporúčaných krokov a metodík pri práci s elektronickými dôkazmi v súlade s aktuálnymi kriminalistickými štandardmi.