Electromobility as Key Factor in the Sustainable Modernisation of Wood Processing Enterprises - Richnák, Patrik, 1988-
Elektromobilita sa čoraz viac stáva neoddeliteľnou súčasťou stratégií udržateľného rozvoja v priemyselných odvetviach. V kontexte drevospracujúceho priemyslu, ktorý sa vyznačuje vysokou materiálovou náročnosťou a intenzívnymi logistickými operáciami, predstavuje implementácia elektromobility významný krok k zníženiu uhlíkovej stopy a modernizácii priemyslu. Tento článok skúma elektromobilitu ako kľúčový faktor udržateľnej transformácie drevospracujúcich podnikov so zameraním na potenciál znižovania vplyvu na životné prostredie. Článok obsahuje dotazníkový prieskum v 49 drevospracujúcich podnikoch na Slovensku.