Assessment of Key Parameters for Clustering EU Countries by Socio-economic Development Components - Bilozubenko, Vladimir
Identifikovanie a posúdenie kľúčových parametrov pre zoskupovanie krajín EÚ podľa zložiek ich sociálno-ekonomického rozvoja. Štúdia zistila významné rozdiely medzi krajinami EÚ v ich sociálno-ekonomických aspektoch, najmä medzi "starými" a "novými" členmi. Získané výsledky možno použiť na zdôvodnenie priorít sociálno-ekonomickej politiky EÚ s cieľom zabezpečiť celkový pokrok.