Vývoj právnej úpravy kybernetických zločinov v Európskej únii - Bicko, Martin
Autor sa zaoberal vývojom právnej úpravy kybernetických zločinov na úrovni EÚ. Za cieľ si stanovil analyzovať vývoj právnej úpravy kybernetickej bezpečnosti EÚ, pričom pracoval s hypotézou, že na vývoj kybernetickej bezpečnosti mala zásadný vplyv predovšetkým Lisabonská zmluva a technologický progres dosiahnutý v poslednej dekáde. Zároveň predpokladal, že konkrétne pravidlá spolupráce či identifikácia kybernetických zločinov sú vymedzené v dokumentoch sekundárneho práva EÚ. Stanovenú hypotézu sa mu podarilo potvrdiť ako pravdivú.