Impact of Health Programs in Companies on Employees' Well-being - Pozsonyiová, Natália, 1990-
V súčasnosti sa otázka spokojnosti zamestnancov stáva veľmi dôležitou a sledovanou témou, keďže viacerí zamestnávatelia, ale aj spoločnosť, si uvedomili, že zdravie zamestnancov môže mať veľmi významný vplyv na spoločnosť a dokonca aj na trh práce. Zdravie a pohoda zamestnancov môže mať významný vplyv na mnohé faktory v spoločnosti, ako je produktivita, nižšie náklady, znížená absencia v práci a dokonca aj nižšia fluktuácia. Investície do programov v oblasti zdravia alebo wellness sa merajú buď indexom pohody, počtom dní mimo práce, alebo tzv. absentérstvom alebo návratnosťou investícií. Na základe údajov z OECD a výsledkov prieskumu sme porovnali pohodu zamestnancov na Slovensku a v ďalších krajinách EÚ.