Regional Risk Analysis and Development Trends in Food Retail under Military Conflict: The Case of Ukraine - Yehorova, Yuliia, 1978-
Tento článok analyzuje riziká a trendy vývoja sektora maloobchodu s potravinami v regiónoch Ukrajiny počas vojenského konfliktu. Používa sa kombinovaný prístup, ktorý integruje kvantitatívne aj kvalitatívne výskumné metódy. Posúdenie úrovne rizika je založené na šiestich kľúčových kritériách: fyzická bezpečnosť, logistika a zásobovanie, hospodárska aktivita, infraštruktúra, potenciál obnovy a demografia. Na určenie významnosti každého kritéria sa používajú váhové koeficienty. Článok navyše systematizuje údaje o dynamike otvárania predajní hlavnými maloobchodnými sieťami v rokoch 2019 – 2024 a poskytuje regionálnu analýzu Ukrajiny z hľadiska hrozieb a strategických príležitostí pre rozvoj maloobchodu.