Stav a determinanty ekologickej a finančnej gramotnosti študentov ekonomických univerzít - Herzigová, Kristína, 1999-
Článok sa zameriava na ekologickú a finančnú gramotnosť v ekonomickom vysokoškolskom vzdelávaní a ich význam pre rozvoj udržateľného správania študentov. Analýza medzinárodných štúdií ukazuje opakujúci sa vzorec. Kognitívna zložka gramotností je najslabšia, afektívna mierne vyššia a behaviorálna relatívne najlepšia, no stále nedostatočná. Rozdiely medzi krajinami sú podmienené socio-ekonomickými, kultúrnymi aj inštitucionálnymi faktormi. Ekologická a finančná gramotnosť sa prelínajú, keďže obe vyžadujú kombináciu vedomostí, postojov a správania.