Integrácia zelených spôsobilostí do výučby účtovníctva na vysokých školách - Kudlová, Zuzana, 1986-
Článok sa zaoberá možnosťami integrácie zelených spôsobilostí do výučby účtovníctva na vysokých školách. Východiskom je rámec GreenComp Európskej komisie, doplnený o prístupy Medzinárodnej organizácie práce (ILO) a Organizácie Spojených národov pre priemyselný rozvoj (UNIDO), ktoré poukazujú na potrebu prepojenia technických znalostí s hodnotovými a etickými dimenziami udržateľnosti. Účtovníctvo je prezentované nielen ako technická disciplína, ale aj ako priestor, v ktorom sa môžu rozvíjať kompetencie reflektujúce environmentálne náklady, investície do obnoviteľných zdrojov, daňové stimuly pre ekologické produkty či ESG reporting.