Daňový aspekt dotácií a ich zobrazenie v podvojnom účtovníctve - Mintál, Ján
Pojem „dotácie“ možno v princípe zadefinovať ako peňažné prostriedky, ktoré majú charakter platby, ktorú jeden subjekt poskytuje inému subjektu bez toho, že by očakával nejakú protihodnotu. V aplikačnej praxi podnikateľov sa dotácie spravidla poskytujú, resp. sú viazané na splnenie určitých, presne vymedzených úloh alebo účelu za stanovených podmienok. Dotácia pritom môže byť poskytnutá v čiastočnej výške alebo v plnej výške. Daňový režim dotácií u daňovníkov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva.