Comparison of ESG and SDG Indices: Sustainability and Performance of Companies in the Context of Slovakia and the EU - Lešková, Radka, 1996-
Táto práca hodnotí udržateľnosť spoločností na Slovensku s dôrazom na environmentálne indexy. Analyzujeme bežne používané indexy so zameraním na indexy ESG (environmentálne, sociálne a riadiace) a SDG (ciele udržateľného rozvoja). Index ESG je kľúčovým ukazovateľom, ktorý hodnotí úsilie spoločností o minimalizáciu vplyvu na životné prostredie vrátane energetickej efektívnosti, nakladania s odpadom, emisií skleníkových plynov a ochrany biodiverzity. Poskytuje investorom nástroj na posudzovanie a porovnávanie environmentálnej udržateľnosti spoločností a podporuje investície do environmentálne zodpovedných firiem.