Innovative Packaging Materials: Balancing Logistics Performance, Environmental Footprint and Consumer Acceptance - Frešo, Slavomír, 1978-
Obaly na báze fosílnych palív chránia dodávateľské reťazce, no napriek tomu predstavujú približne 1 % ročných globálnych emisií skleníkových plynov a sú pod čoraz väčším drobnohľadom EÚ. Táto štúdia porovnáva tri pilotné bioalternatívy – kyselinu polymliečnu (PLA), kompozit na báze mycélia (MBC) a film z jedlého škrobu (ESF) – s cieľom určiť možnosť alebo kombináciu, ktorá najlepšie vyvažuje klimatickú záťaž, logistickú výkonnosť a náklady.