Umelá inteligencia ako nástroj strategickej transformácie vysokoškolského vzdelávania: Prípadová štúdia návrhu rozvojového projektu na Podnikovohospodárskej fakulte EUBA - Filipová, Alexandra, 1999-
Článok sa zameriava na rozvoj digitálnych kompetencií študentov neinformatických odborov prostredníctvom vzdelávacieho modulu založeného na multimediálnych videách o využití umelej inteligencie v praxi pri štúdiu. Východiskom je identifikácia potrieb študentov, ktorí prejavujú záujem o AI, no chýba im systematická podpora. Projekt sa uchádza o podporu v grantovej výzve Nadácie Tatra banky „Strategický rozvoj pre vysoké školy“ a prináša udržateľný model vzdelávania využiteľný aj po skončení financovania.