Národné stratégie umelej inteligencie vo vzdelávaní - Janošková, Mária, 1965-
Príspevok sa zameriava opis a porovnanie politík a národných stratégií umelej inteligencie vo vzdelávaní. Ich východiskom sú dokumentu Európskej komisie a partnerských inštitúcií na globálnej úrovni, ako sú Digitálny akčný plán, Biela kniha o umelej inteligencii a Zákon o umelej inteligencii. Politiky a stratégie EÚ v oblasti AI vo vzdelávaní vytvárajú komplexný a dynamicky sa vyvíjajúci rámec, ktorý zdôrazňuje zodpovednosť, rovnosť a transparentnosť ako kľúčové princípy.