Využívanie nástrojov AI vo vzdelávacom procese ekonomických predmetov - Kopčáková, Janka, 1994-
Umelej inteligencii je v súčasnosti pripisovaná významná úloha nielen v technických odboroch, ale aj v spoločenských a ekonomických vedách, kde môže efektívne podporiť rozvoj kritického myslenia, analytických schopností a praktických zručností. Cieľom príspevku je poukázať na využiteľnosť nástrojov umelej inteligencie, ktoré sú v roku 2025 častokrát využívané aj vo vzdelávacom procese. Príklad využitia umelej inteligencie je implementovaný na ekonomický predmet, na ktorom študenti využívali umelú inteligeniu.