Externé makroekonomické nerovnováhy v Slovenskej republike: vývoj a synchronizácia - Bednářová, Pavla
Hlavným a pôvodným cieľom článku je identifikovať priestorovú synchronizáciu vonkajších makroekonomických nerovnováh na Slovensku s krajinami EÚ pomocou štatistickej metódy zhlukovej analýzy v rokoch 2013 až 2022. Čiastkovým cieľom je vyhodnotiť vývoj vonkajších makroekonomických nerovnováh na Slovensku.