Vplyv priamych zahraničných investícií na hospodársky rast Uzbekistanu - Hojiyeva, Dilrabo
Článok skúma vplyv priamych zahraničných investícií, portfóliových investícií a tvorby fixného kapitálu na hospodársky rast v Uzbekistane v období rokov 2013 – 2023 s prognózou do roku 2029. Pomocou sofistikovaných ekonometrických techník článok identifikuje zmysluplné pozitívne korelácie medzi vyššie uvedenými typmi investícií a HDP na obyvateľa.