Spuren des Deutschen in der Linguistic Landscape von Bratislava - Gašová, Zuzana, 1977-
RTáto štúdia predstavuje tému viacjazyčnosti z pohľadu jazykovej krajiny. Zameriava sa na zaznamenanie nemeckého jazyka analýzou jazykovej krajiny vo vybraných uliciach Bratislavy. Bratislava je historicky spojená s viacjazyčnosťou. Dlhodobé údaje o počte obyvateľov ukazujú nepretržitú prítomnosť troch národností (nemeckej, slovenskej, maďarskej). Preto možno v meste očakávať aj stopy nemčiny. Oblasť prieskumu, ktorá bola hodnotená kvantitatívne aj kvalitatívne, pozostáva z dvoch ulíc v starom meste Bratislavy, Michalskej ulice a Zelenej ulice. Zber údajov pre obe ulice sa uskutočnil počas februára a marca 2020 prostredníctvom fotodokumentácie.