Psychometric Evaluation of the Slovak Version of the Self-Reflection and Insight Scale (SRIS) - Dudová, Simona
Sebauvedomenie možno chápať ako vlastnosť, t. j. relatívne konzistentný vzorec pozornosti alebo stav často označovaný ako sebavedomie. Princípy koučingu, rámcov osobného rozvoja a metakognitívnych teórií na základe skorších štúdií súkromného sebauvedomenia. Rozlíšenie dvoch hlavných metakognitívnych faktorov sebauvedomenia: sebareflexie a vhľadu. Zatiaľ čo sebareflexia zahŕňa skúmanie a hodnotenie vnútorných procesov, vhľad zahŕňa jasnosť v pochopení týchto procesov. Všeobecný model sebaregulácie a dosahovania cieľov, v ktorom hrajú dôležitú úlohu oba aspekty sebauvedomenia – sebareflexia a vhľad. Meranie sebauvedomenia a stupnica sebareflexie a vhľadu.