Validation of the Slovak Version of Tolerance Scale on a Sample of Young Adults and Adolescents - Prošek, Tomáš
Tolerancia zohráva kľúčovú úlohu pri podporovaní mierového spolunažívania, najmä v kontexte globálnej migrácie, kde imigranti a utečenci často čelia predsudkom a diskriminácii. Štúdia prispieva k metodologickému a teoretickému pokroku v meraní tolerancie v rôznych kultúrnych kontextoch. Zdôrazňuje orientáciu na hodnotu rozdielov a jej odlišnú povahu od predsudkov. Hlavným cieľom bolo prispôsobiť stupnicu tolerancie do slovenčiny a vyhodnotiť jej psychometrické vlastnosti u mladých dospelých a adolescentov.