Rozdelenie spoločnosti odštiepením - Pastierik, Vladimír
Rozštiepenie je právny postup, pri ktorom rozdeľovaná spoločnosť zaniká a jej imanie prechádza na právneho nástupcu, a to buď už existujúcu spoločnosť (rozštiepenie zlúčením), alebo novozaloženú spoločnosť (rozštiepenie splynutím), alebo kombináciou týchto dvoch foriem (§ 2 ods. 8).