Slovenské banky lídrami v ESG
Slovenské banky zohrávajú kľúčovú úlohu pri podpore udržateľného rozvoja. Od roku 2021 sa k tejto iniciatíve prihlásilo 11 členov Slovenskej bankovej asociácie, ktorí podpísali Memorandum Slovenskej bankovej asociácie o trvale udržateľnom podnikaní a rozvoji. Prostredníctvom každoročného vyhodnotenia verejne deklarujú plnenie záväzkov voči štátnym orgánom, spoločnosti, zamestnancom, klientom, obchodným partnerom a životnému prostrediu. Aktuálne vyhodnotenie za rok 2024 potvrdzuje, že banky sú lídrami udržateľného podnikania, pričom svoje záväzky v rozhodujúcej miere napĺňajú.